Diëtistenpraktijk Puck Ruiter

Werkwijze

Mijn werkwijze verschilt per persoon. De ene persoon heeft al diverse diëten gevolgd, weet al veel over voeding en zoekt een stukje coaching op het gebied van eetgedrag. De ander heeft juist behoefte aan basiskennis over voeding, het leren lezen van etiketten of een meer specifieke uitleg over voeding. Over de rol hiervan bij obstipatie of een te hoge bloeddruk bijvoorbeeld. bramen

We kijken in ieder geval eerst altijd samen naar welke knelpunten u heeft en aan de hand daarvan geef ik adviezen. Deze kunnen gaan over het vergroten van uw kennis over voeding, het aanleren van nieuwe gewoontes, het veranderen van denkpatronen en vaak ook het aanleren van sociale vaardigheden (leren “nee” zeggen of bespreken dat u meer steun wil van uw partner bijvoorbeeld).

Soms zijn er diepere oorzaken die ervoor zorgen dat iemand voedingsproblemen heeft. Met name bij over- en ondergewicht komt dit veel voor. Het kan dan zo zijn dat een consult een keer wat minder over voeding gaat, maar wat meer over emoties of frustraties die er spelen. Want voor het aanpassen van je leefpatroon is niet alleen de nodige energie en motivatie nodig, je moet ook eerlijk naar jezelf durven kijken!

Kortom, er zijn meerdere manieren om uw doel te bereiken. Ik help u graag bij het uitzoeken wat het beste bij u past.

Klik hier voor de leveringsvoorwaarden.