Diëtistenpraktijk Puck Ruiter

Even voorstellen...

Mijn naam is Puck Ruiter en al vanaf mijn jeugd speelt voeding een grote rol in mijn leven. Allereerst omdat ik uit een bourgondisch gezin kom (mijn moeder vroeg om 8 uur ’s morgens al of ik die avond meer zin had in erwtensoep of zuurkool!), maar ook omdat een aantal mensen in mijn omgeving worstelde met overgewicht.

Je zou dus denken dat de keuze voor het beroep diëtist snel gemaakt was, maar niets is minder waar. Nadat ik de havo had afgerond ging ik naar de opleiding commerciële economie, want dit sloot goed aan op mijn vakkenpakket. Echter, al na vijf weken was ik erachter dat ik hier niet gelukkiger van werd. Ik stopte met deze opleiding en ging nadenken over wat ik nu eigenlijk echt wilde.

Ik zocht het dit keer dichter bij mijzelf. Waar ligt nu echt mijn interesse en wat is mijn passie? Toen wist ik het: ik wil mensen helpen en met voeding bezig zijn!

Ik ben begonnen met de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en heb deze in 2008 met succes afgerond. Hierna ben ik met veel plezier als diëtist gaan werken. Eerst in loondienst (in de thuiszorg en bij een bedrijf dat voornamelijk met internetbegeleiding werkt) en sinds 2011 in deze eigen praktijk.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hiervoor zorg ik dat ik bijscholingen volg en dus op de hoogte ben van recente ontwikkelingen op het gebied van voeding en diëtetiek.

Logo NVD Logo KP KP-nummer 59910195189